In Vain

In Vain med årets plate – allerede i mars?

In Vain, fra Kristiansand, slapp sin foreløpig siste plate 8. mars. Noe tidlig å utbasunere at dette er årets plate?

Med en ekstremt god kvalitet i både låtskriving og produksjon, fremstår denne plata fra In Vain som et rent mesterverk.Plata kickstarter med Against the Grain, som er proggy, men samtidig tung og fin – og med gode melodilinjer, som er godt for ørene. Videre går vi til Image of Time som har et av de kuleste refrengene på hele plata.

Det er få hvilkepauser, annet enn «Southern Shores», som er et nydelig preludium til en skikkelig sørlandsvise; «Hymne til havet» – kanskje platas høydepunkt.

Nok pauser nå; slag i slag og med en enorm presisjon og kvalitet på produksjonen, fremstår hele plata som en solid enhet, uten slinger i valsen.

In Vain - Ænigma

In Vain – Ænigma

De har ikke de dype budskapene i tekstene, men er gode historiefortellere – og det er først og fremst musikken som står i sentrum. Akkurat slik jeg liker det.

Plata har ekstremt mange gode melodilinjer som knuller deg i ørene, fra du setter på skiva, til du er ferdig med mesterverket «Floating on the Murmuring Tide».

Selv om Tristania slipper plate i slutten av mai, Dream Theater kommer med plate til høsten – og Ayreon er i studio – jeg tør våge å påstå at denne plata vil stå igjen i 2013 som årets plate.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *