Googlerangering

Automatisk oversikt over din Google-rangering

Vi som lever av å jobbe med internett, har antakelig et elsk-hat-forhold til Google. Mye av det vi gjør, er prisgitt Googles algoritmer, og vi gjør det vi kan for å vinne Googles gunst. Men hvordan holder du oversikt over din Google-rangering?

Det finnes en del løsninger der ute, både som er gratis, men med mangler – eller som koster penger, og inneholder alt for mye informasjon. Mye informasjon kan være greit dersom du skal dypt inn i materien, men for min egen del var behovet slik som dette;

En kjapp og daglig oversikt over plasseringer på søkeord på flere nettsider, samtidig. Noe som enkelt kan gi meg en kjapp brief over situasjonen.

Så, da var det bare å sette i gang. I korte trekk, brukes CURL, og sjekker søkeord opp mot Google.no, og kryssjekkes med min nettside. Deretter repeteres dette for hvert søkeord og nettside jeg vil ha oversikt over, og lagres i en database, som jeg så henter ut via mitt lille «intranett».

Her er et screenshot over hvordan det ser ut i praksis:

Googlerangering

Googlerangering

Jeg har anonymisert både søkeord og nettsider, men dere ser ideen.

Denne løsningen kan utvides til å sjekke historiske data, slik at man kan få frem grafer osv, og vil etterhvert komme som et eget produkt hos sjappa mi, QT Media.

Oppdatert 24. september 2013:

Her er noen nye screenshots (klikk for større versjon):

maestro_screen1

maestro_screen2

2 tanker om “Automatisk oversikt over din Google-rangering

  1. Bjørnar

   Hei,

   Det går rette veien. Systemet er nå ute hos ca 10 betatestere, som roter rundt og gir meg innspill. Det begynner rent visuelt også å ta form. Har oppdatert saken med noen nye screenshots. 🙂

   Bjørnar

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *